Valentijn: wees extra lief voor onze planeet - HappySoaps NL

Valentijn: wees extra lief voor onze planeet

De dag van de liefde is in aantocht: Valentijnsdag. Valentijn is dé dag waarop we extra lief zijn voor elkaar en voor onszelf. Maar, hoe zit het eigenlijk met onze planeet?
Wij vinden dat onze planeet ook wat liefde verdient deze Valentijn.
  Wees deze Valentijn (en daarna) niet alleen lief voor elkaar, maar ook voor onze planeet. Wij geven je met alle liefde wat tips om extra lief te zijn voor onze planeet.  
Tips om met Valentijn en daarnaast lief te zijn voor onze planeet
 
Tip 1: Ga voor herbruikbaar
Wegwerpplastic? No thanks! Gebruik liever herbruikbare producten. Een maaltijd bewaren? Gebruik een bakje in plaats van een plastic zakje. Water meenemen voor onderweg? Kies een herbruikbare fles in plaats van een wegwerpflesje en neem altijd een eigen tasje mee naar de winkel. Met deze kleine dingen kun je heel veel plastic afval besparen.  

 

Tip 2: Bespaar Water
Wist je dat wij gemiddeld 120 liter water per dag gebruiken? Dat is een hoop! Er zijn hele simpele dingen die jij kunt doen om jouw steentje bij te dragen om waterschaarste tegen te gaan en zo lief te zijn voor onze planeet.   Denk aan minder lang douchen, niet onnodig de kraan laten lopen en natuurlijk het gebruik van solide verzorgingsproducten zoals onze Happy Bars! Meer tips lezen? Bekijk dan deze blogpost over water besparen.  

 

Tip 3: Challenge yourself!
Doe tijdens Valentijn de challenge: 24 uur zonder plastic. Probeer eens een dag lang zonder plastic te leven. Yes, 100% plasticvrij (net zoals onze producten). Waarschijnlijk kom je erachter dat je meer plastic gebruikt dan dat eigenlijk nodig is. Leer hiervan en ban al die onnodige plastics uit jouw dagelijkse routine. Bye, bye plastic!  

 

Tip 4: Let op de cadeausets die je elkaar geeft
Elkaar een romantisch cadeau geven tijdens Valentijn, daar wordt iedereen blij van. Toch? Dat ligt eraan! Vaak bestaan cadeausets uit onnodig veel plastic. Wees daarom lief voor elkaar (of jezelf) én onze planeet en kies een cadeauset die 100% plasticvrij is.      

 

Tip 5: Let op de ingrediënten van producten
Let jij eigenlijk op de ingrediënten die in jouw verzorgingsproducten verwerkt zijn? Er zijn namelijk veel verzorgingsproducten met ingrediënten die niet zo lief zijn voor onze planeet.   Neem bijvoorbeeld palmolie of microplastics. Bekijk daarom eens de ingrediëntenlijst van de producten die jij gebruikt. Geef onze planeet wat extra liefde door over te schakelen naar een badroutine met alleen maar natuurlijke producten.  

 

Tip 6: Gebruik minder plastic
Plastic is een groot probleem voor onze planeet en het milieu. Plastic is no longer fantastic! Wil je onze planeet wat extra liefde geven? Begin dan door minder plastic te gebruiken! Dat klinkt misschien moeilijk, maar dat is het gelukkig niet. Begin door eens goed te kijken in jouw badkamer. Welke producten zitten onnodig in plastic verpakt?   Veel verzorgingsproducten zitten in een grote, plastic fles. Dat is helemaal niet nodig! Stap daarom over naar verzorgingsproducten die niet in een plastic verpakking zitten, zoals onze Happy Bars.
Onze Bars zijn niet alleen vrij van een plastic verpakking, maar ook vrij van microplastics, waardoor ze écht 100% plasticvrij zijn.
 
Hoe wij de planeet wat extra liefde geven
Wij proberen onze planeet het hele jaar door extra liefde te geven. We hebben maar één planeet en daar moeten we met z’n allen voor zorgen.   Wij maken daarom alleen maar natuurlijke producten die 100% vrij zijn van plastic én handgemaakt worden in Nederland. Dat is niet alleen heel fijn voor jou, maar ook voor onze planeet!   Met welke van deze tips begin jij deze Valentijn?
Terug naar blog