Help je HappySoaps de kou door! - HappySoaps NL

Help je HappySoaps de kou door!

Brrr, het wordt steeds kouder! Ook je favoriete HappySoaps product kan daar last van hebben. Soms kan een product namelijk harder of bijvoorbeeld moeilijk smeerbaar worden. Waar komt dat door? En hoe voorkom je het? Wij helpen jou en je HappySoaps in deze blog de koude dagen door te komen!

 

Juist tijdens de koude herfst- en winterdagen kan je huid wel wat extra bescherming en verzorging gebruiken.

Onder andere de Lipbalm en Body Oil Bar kunnen je die bescherming en verzorging bieden. Het is dan niet fijn als het vanwege de kou moeilijker aan te brengen is. Gelukkig kan je dat eenvoudig voorkomen!   Maar eerst, waardoor komt het dat het moeilijker smeerbaar of aan te brengen is?

 

Watervrij

HappySoaps producten worden altijd gemaakt zonder toegevoegd water. Op die manier zijn er geen plastic verpakkingen nodig. Een solide verzorgingsproduct kan soms even wennen zijn. Neem bijvoorbeeld de Body Oil Bar en Natuurlijke Deodorant. Hoe kunnen die producten zonder water wel smeerbaar zijn? Dat komt door de oliën waarmee de producten worden gemaakt. Deze oliën smelten bij contact met je huid vanwege de warmte die van je lichaam afkomt. Zo is er geen water benodigd!   

 

Oliën

Smeerbare HappySoaps producten bevatten veel natuurlijke oliën. Al deze oliën hebben hun eigen werking en voordeel. Hieronder lichten we er een aantal uit.

- Macadamia olie bevat van zichzelf ontstekingsremmende eigenschappen en werkt helend wanneer de huid beschadigd is.

- Jojoba olie zit vol vitamine E. Dit zorgt voor hydratatie en verzachting. Daarnaast zorgt jojoba olie voor een gezonde en soepele huid.

- Kokosolie werkt verstevigend en draagt bij aan de bestrijding van huidveroudering.

- Koolzaadolie helpt onrustige huid te herstellen en alles weer op peil te krijgen. Daarnaast zorgt de koolzaadolie voor natuurlijke hydratatie.

- Olijfolie is rijk aan antioxidanten. Deze antioxidanten werken zeer effectief in de bestrijding van stoffen die gezonde lichaamscellen aantasten waardoor de huid sneller zal verouderen.

- Amandelolie heeft een kalmerend effect op de gevoelige en jeukende huid

Deze oliën en natuurlijke ingrediënten zijn samengeperst in onze Bars. Bij contact met de huid smelten de oliën en wordt de Bar dus smeerbaar. Maar tijdens koude dagen kan de Bar wat harder worden. Daardoor wordt het aanbrengen en uitsmeren soms wat lastiger.

 

De ideale omstandigheden

Zorg altijd dat je jouw Deodorant, Lipbalm of Body Oil op kamertemperatuur bewaart. Dat is namelijk de perfecte temperatuur voor deze producten. Heeft je product toch al iets te lang kou gevat? Dan kan je hem even op de verwarming leggen (ongeveer 5 á 10 minuten, afhankelijk van de temperatuur van jouw verwarming). Op die manier versnel je het opwarmproces en kan je het product daarna weer gemakkelijk aanbrengen en/of uitsmeren.  

 

Waarom is dat zo?

Op kamertemperatuur zijn de producten het best aan te brengen op de huid. Je huid geeft namelijk ook warmte af waardoor de oliën in de Bar smelten en vervolgens je huid intrekken. Zo heb je het beste voor met je huid én je HappySoaps product! Nu weet je precies hoe jij en jouw HappySoaps producten de koude dagen kunnen doorkomen.

Heb jij zelf nog een gouden tip? Deel jouw ervaring hier met ons!

Terug naar blog