Waarom kokosolie niet mag ontbreken in jouw verzorgingsroutine - HappySoaps NL

Waarom kokosolie niet mag ontbreken in jouw verzorgingsroutine

Mocht je wel eens in onze ingrediëntenlijst gedoken zijn, dan heb je dit ingrediënt vast al voorbij zien komen: kokosolie. Wij zijn namelijk enorm fan van dit fijne, natuurlijke ingrediënt. Daarom verwerken we deze olie in veel van onze producten. Maar, wat zijn eigenlijk de voordelen van kokosolie voor de huid?   Wij leggen je uit wat kokosolie precies is. Ook vertellen we waarom kokosolie niet mag ontbreken in jouw verzorgingsroutine!      

Wat is kokosolie?
Kokosolie is een plantaardige olie. Hoewel het een olie is, is het bij kamertemperatuur gestold. In vaste vorm heeft de olie wat weg van vet door zijn witte kleur. Kokosolie smelt bij een temperatuur van 24-26 graden. Dan is het een vloeibare olie en is dan kleurloos.   Kokosolie wordt tegenwoordig veel gebruikt om in te bakken, braden of frituren. Ook gebruiken mensen de olie als vervanger voor roomboter in recepten.  
Dit ingrediënt wordt niet alleen gebruikt in de keuken. Ook in de cosmetica-industrie wordt het veel gebruikt.
     
Hoe wordt kokosolie gewonnen?

Kokosolie wordt gewonnen uit een kokosnoot. Kokosnoten groeien aan een kokospalm. Deze palmboom groeit in bijna alle tropische gebieden ter wereld.   Om olie te winnen uit de kokosnoot, wordt het witte vruchtvlees van de kokosnoot gedroogd. Uit het gedroogde vruchtvlees persen ze vervolgens de kokosolie.    

 

Wat zijn de voordelen van kokosolie voor jouw huid?
Kokosolie is niet alleen een handig ingrediënt voor in jouw keukenkastje. Ook in jouw verzorgingsroutine is het ideaal. Kokosolie heeft namelijk vele voordelen voor de huid.  
Deze olie zorgt namelijk voor een zachte, soepele én gevoede huid. Het werkt hydraterend, waardoor het jouw huid beschermt tegen uitdroging.

  Van oorsprong bevat kokosolie veel vitamine E. Vitamine E is een antioxidant, waardoor het bijdraagt aan de bestrijding van huidveroudering.  Daarnaast werkt kokosolie verstevigend voor de huid.   Ook sluit kokosolie de poriën niet af. Daardoor krijg je geen last van verstopte poriën en onzuiverheden. Daarnaast is het een ideale haar- en huidolie omdat het ervoor zorgt dat de huid lang vet en gevoed blijft.    

 

Welke HappySoaps producten bevatten kokosolie?
Kokosolie is een natuurlijk, plasticvrij product met vele voordelen voor jouw haar en huid. Daarom verrijken wij onze producten graag met kokosolie.
  Verschillende van onze Happy Bars hebben we daarom verrijkt met dit fijne, natuurlijke ingrediënt. Zo zorgt de kokosolie in onze Body Lotion Bars ervoor dat jouw huid zo zacht en gevoed aanvoelt na gebruik. Onze Natuurlijke Deodorant en Shaving Bars bevatten dit fijne ingrediënt. Ook in onze Gezichtsreiniger Bars en Happy Handzeep kon deze olie niet ontbreken.   Welke van onze producten met kokosolie ga jij proberen? Laat het ons weten onder de #teamplasticvrij.
Terug naar blog