Alles wat je moet weten over lavendel in huidverzorging - HappySoaps NL

Alles wat je moet weten over lavendel in huidverzorging

Wil je na een lange werkdag even ontspannen? Neem een warme douche en zet je gedachten op nul. Even niets, even rust. Om nog meer te onstpannen, kun je lavendel gebruiken. Die welbekende paarse bloemetjes ruiken niet alleen enorm lekker, maar hebben ook een rustgevende werking. Vanwege de heerlijke geur, ontspannende werking én verschillende voordelen voor jouw huid, zijn wij fan van lavendel.      

 

 

Wat is lavendel precies en waar wordt het gewonnen?
Lavendel groeit aan een struik die behoort tot de familie dwergstruiken. Je herkent de bloemetjes van deze struik door de paarse kleur en lekkere geur.  
Lavendel bloeit en groeit op allerlei verschillende plekken, maar de Provance in Frankrijk staat het meest bekend om haar lavendelteelt.
  Lavendel wordt voor verschillende dingen gebruikt. Mensen zetten een struik als sierplant in hun tuin of hangen een gedroogd bosje lavendel in huis voor een lekkere geur. Daarnaast kun je uit de paarse bloemen lavendelolie halen.  

 

Wat zijn de voordelen van lavendel?
Lavendel heeft als ingrediënt in verzorgingsproducten verschillende voordelen. Zo werkt lavendelolie verzachtend op een geïrriteerde huid. Daardoor is het een ideaal ingrediënt om je hoofdhuid te kalmeren of een net geschoren huid te verzachten.   Lavendel is van zichzelf een heel sterk ingrediënt, dus het is wel van belang dat lavendel in de juiste hoeveelheden wordt toegepast. Een te hoge concentratie kan juist te heftig zijn voor jouw huid.  
Daarom gebruiken wij in onze producten nooit een te hoge concentratie van lavendel, zodat je alleen de voordelen van dit fijne ingrediënt ervaart en het product altijd mild is voor de huid.
Let’s chill Lavendel heeft naast de fijne voordelen voor jouw huid ook een ontspannende werking. In lavendel zit namelijk een stofje genaamd linalool.   Dit geurstofje geeft een signaal aan jouw hersenen waar je ontspannen van wordt. Daardoor heeft lavendel een rustgevend en kalmerend effect op ons en wordt het vaak gebruikt om te ontspannen of voor het slapen gaan.  
Kun jij wel een relaxte nachtrust gebruiken? Gebruik dan voor het slapen gaan onze producten met lavendel!
 
Why we love lavender

Bij HappySoaps gebruiken we lavendel maar al te graag in onze producten. Waarom?   Vanwege de vele voordelen, de fijne geur die heerlijk ontspannend werkt én natuurlijk het feit dat lavendel een natuurlijk product is zonder toegevoegde rotzooi.      

 

 

Welke van onze producten bevatten lavendel?
Als grote lavendel fans konden we natuurlijk niet anders dan voor bijna al onze productlijnen een variant met lavendel te ontwikkelen.   Ken jij onze Purple Rain Shampoo Bar al? Deze Bar werkt geweldig in combinatie met de Lavender Bliss Conditioner Bar. Gebruik tijdens jouw douche ook de Lavendel Happy Body Wash Bar voor de ultieme, rustgevende douche.   Ruik jij het liefst de hele dag naar lavendel? Gebruik dan ook onze Natuurlijke Deodorant met Lavendel. Daarnaast hebben we ook een Shaving Bar, Gezichtsreiniger Bar én Handzeep met lavendel.   Ben jij een lavendel lover? Dan kun je jezelf dus helemaal onderdompelen in deze heerlijke geur! Onze goedkeuring heb je.
Terug naar blog